Valencia
Valencia, València
Valensiya Gezi Fotoğraf Rehberi :
İspanya’nın üçüncü büyük şehri Valencia hakkında gezi ve fotoğraf rehberi. Valencia’da Gezilecek yerler, Valencia’da neler yapılır, Valencia’da ne yenir, ne alınır, hava durumu, ulaşım ve dahası….

Valensiya Nerede? Valensiya, Akdeniz’in batısında İspanya kıyılarında bulunan bir liman kenti. İspanya ve İber yarımadasının doğusunda yer alan Valensiya, İspanya’nın üç büyük şehrinden birisi.
Genel Bilgiler – Valensiya Gezi Fotoğraf Rehberi
Güzeller güzeli İspanya’nın 3. büyük şehri Valencia’ya hoş geldiniz. Akdeniz’in en büyük, Avrupa’nın en büyük 5. konteynır limanlı olan Valencia Limanı bu şehirde.
Valencia’yla ilgili ilk izlenim: Kaliteli, Leziz ve Eğlenceli
1499’da kurulan üniversitesi ile bir kültür ve bilim merkezi olan Valencia, aynı zamanda her sene Ağustos ayında Bunol da düzenlenen La Tomatina domates savaşları, Mart ayında organize edilen Las Fallas festivali, çook leziz Paella’sı ve ilginç ve özgün mümarisi ile eğlenceli ve kaliteli bir tatil sunuyor.

1919 yılında kurulan ve maçlarını 55bin kişilik Mestalla Stadyumu’nda oynayan Valencia C.F. ile Levante UD şehrin iki popüler Futbol kulübü. Her ne kadar futbol çok popüler olsa da ülkemizin aksine, halk başka sporlar olduğunun da farkında. Amerikan futbolu, rugby ve yelken de ilgi çeken spor branşlarından.
HIZLI BİLGİLENDİRMELER
- Dil : İspanyolca ve Valencian
- Popülasyon: 1,5 milyon kişi
- Para Birimi: Euro
- Vize ve Giriş : Schengen Vizesi gerekli. Pasaport kontrolü sorunsuz.
- Valencia, MÖ 138’de bir Roma İmparatorluğu kolonisi olarak kuruldu.
- Valencia adını Latince “Mert” anlamına gelen Valentia’dan alıyor.
- Valencia’da; subtropikal Akdeniz iklimi hüküm sürüyor. Ortalama sıcaklık yıl boyu 7-30 derece arasında.
- Şehirde ortalama yıllık gelir 30.000,- USD dir.
- Şehir, 714-1238 yılları arasında Arap egemenliğinde kaldı.
- 15. ve 16. yüzyıllarda Altın Çağı’nı yaşadı.
- 1919 yılında kurulan Valencia Futbol Kulübü’nün ev sahibi.
KÜLTÜR VE HALK
Valencia, kale içinde kalan Eski Şehir ve dışındaki Modern Valencia’dan oluşuyor. Şehirdeki en büyük etkinlik bahar mevsiminde düzenlenen “Fallas de San José” festivali. Türkiye’nin geneli gibi Valencia’da da İngilizce çok yaygın değil. 35 yaş üstü kişiler arasında İngilizce bilen ve konuşabilen çok bulamazsınız. Toplu ulaşım için Bonos denilen biletler kiosklar ve büfelerde satılıyor. Ayrıca Valencia’da bisiklet kullanımı da oldukça yaygın. Eğer kullanmak isterseniz, Valenbisi adı verilen belediye bisiklet kiralama noktalarından şehirde 250 adet var ve ilk yarım saati ücretsiz.

Valencia’da Neler Yapılır? – Valensiya Gezi Fotoğraf Rehberi
Valencia ve çevresinde yapılabilecek şeylerden işte benim 6 tavsiyem:
1. Fallas – Her yıl 12-19 Mart tarihleri arasında düzenlenen Fallas, şehrin en renkli organizasyonu. Dev oyuncak heykeller, konfetiler, havai fişekler ile gerçekten çok eğlenceli. Bahar’da ziyaret edeceksen, bu etkinliğe denk getirmeye çalışabilirsin.
2. Meydan ve Katedral – Plaza de la Virgin meydanı için Valencia’nın Taksim meydanı diyebiliriz. Dünyaca ünlü Valencia Katedrali’de tam bu meydanda bulunuyor. Gotik mimarinin güzel bir örneği olan katedralin kulesine ücret karşılığı çıkılabiliyor. Temiz ve geniş sokakları, İspanyol tarzı balkonları ve pencereleri ile meydan ve çevresi çok güzel bir gezi ve fotoğraf rotası sunuyor.

3. City Art and Science – Etkileyici fütüristik mimarisi ile Jardin del Turia’nın bitiminde yer alan sanat ve bilim kompleksinde, müze ve 3D sinema salonu bulunuyor.
4. La Lonja de la Seda (Lonca) – Eski İpek Borsası olan binanın yapımına 1482 yılında başlanmış ve 1548’de tamamlanmış. Artık günümüzde bir müze olduğu için içerisi gezilebiliyor. Çatıda yer alan müstehcen temalı yağmur gideri olarak kullanılan heykelleri ile ünlü.
5. Mercat Central – İspanya’nın en büyük kapalı çarşılarından olan Mercado Central özellikle Valencia mutfağını tadabileceğin harika bir çarşı. Valencia usulü Paella ve ev yapımı Sangria’yı burada tadabilirsin.

6. Boğa Güreşi Arenası – Bildiğin gibi, Boğa Güreşleri İspanya’nın en önemli ve geleneksel etkinliklerinden biri. Valencia’nın arenası olan Plaza de Toros de Valencia, 1850 yılında inşa edilmiş. Neoklasik tarzda inşa edilen arenanın 12.000 izleyici kapasitesi bulunuyor. Ayrıca arenada bira festivali de düzenleniyor. Ziyaret etmek istersen Arena turları kişi başı 10 Euro.
Bilmeniz Gerekenler – Valensiya Gezi Fotoğraf Rehberi
Valensiya Hava Durumu; Valensiya’da hava durumu nasıl diye merak ediyorsanız en sıcak ay olan Ağustos ayının sıcaklık ortalaması 26 derece, en soğuk ay olan Ocak ayı ortalaması ise 9 derecedir.
Valensiya Hava Durumu Tahmini İçin Tıklayın.
Valencia Kalınacak Yerler: Valensiya merkez’da ev kiralamak için airbnb iyi bir tercih. Valensiya airbnb konusunda oldukça fazla seçenek sunuyor. Hem kiralık ev hem de otel fiyatları Türkiye’ye göre biraz daha yüksek.
Valensiya Araç Kiralama : Havalimanı içinde Avis, Budget, Sixth gibi uluslararası firmaların ofisleri bulunuyor. Yollar ise araç kullanmak için oldukça rahat. Çipli T.C. ehliyetleri burada da geçerli.

Havalimanı’ndan Ulaşım : Havalimanından şehir merkezine taksi ile gitmek isterseniz 40-50 Euro gibi yüksek bir ücret ödemek gerekiyor. Daha uygun bir yöntem istersen, havalimanının içinde bir Metro istasyonu bulunuyor. Metroyla 15 dakika da şehir merkezine, 25 dakikada limana ulaşman mümkün. Hat 3 ve Hat 5 kullanılıyor.
Diğer Şehirlere Geçiş : Valensiya’dan 3 saat 45 dakikada arabayla Barselona’ya gitmek mümkün. Otobüsü tercih ederseniz yolculuk süresi 4 saat 10 dakika. Ayrıca yine Valensiya’dan İspanya’nın başkenti Madrid’e gitmek isterseniz, Valensiya’dan Madrid’e tren seyahati 2:15 saat sürüyor. Ayrıca Valensiya’dan İbiza’ya Balearia’nın feribot seferleri (5:30 saat) veya uçak ile ulaşmak mümkündür.
Valensiya’ya Ucuz Uçak Bileti : İstanbul’dan Valensiya’ya THY ile direkt olarak uçmak mümkün. Uçuş süresi 4 saat sürüyor.
Uygun fiyatlı uçuşları aramak için burayı tıklayın.
Harcamalar : Valensiya’daki ortalama fiyatlar istanbuldan yaklaşık %50 daha fazladır. İş bölgesinde ortalama bir öğle yemeği içecek dahil 11 Euro diyebiliriz. Genel fiyat durumunu karşılaştırmanız için bazı rakamları paylaşmak istiyorum: Mc Donald’s da Big Mac menu 7 Euro, Marlboro 5 Euro, 2 lt Cola 1,50 Euro, Aylık ulaşım kartı 44 Euro’dur.
Para Bozdurma : Valensiya’ya giderken yanınızda Euro bulundurmanızda fayda var.

Yemek -Valensiya Gezi ve Fotoğraf Rehberi
Paella Valenciana; İspanya’nın gelenekselleşmiş ünlü yemeği Paella’nın anavatanı Valencia. La Paella Valenciana yani Valencia usulü Paella şehrin en ünlü ve en lezzetli yemeği. Odun ateşinde pişen bu pilavı denemeni tavsiye ediyorum. Bu pilav tavuk veya tavşan etinden ve yeşil mevsim sebzelerinden yapılabildiği gibi ıstakoz, midye ve kalamar gibi deniz mahsullerinden de yapılabiliyor.
Valencia bademi ve zeytini de oldukça leziz. Bana soğuk olması nedeniyle çok lezzetli gelmeyen Gazpacho sebze çorbası ve Horchata içeceği de denenebilir.
iPUCU -Valensiya Gezi ve Fotoğraf Rehberi
Bankalar 9:00 ile 14:00 arasında çalışıyor. Alışveriş için Colón, Don Juan de Austria, Poeta Querol, Jorge Juan, Cirilo Amorós and La Paz caddelerine gidin. Las Arenas, la Malvarrosa ve Alboraya Plajları yüzmek için ideal. Merkezde cepçiliğe dikkat edin. Ortalama otel fiyatı 40 Euro civarında, Hostel ise çok fazla yok fiyatlar 10-15 Euro arasında.

Valensiya Gece Hayatı – Valensiya Gezi ve Fotoğraf Rehberi
Yaz akşamları havanın 10 – 10 buçukta karardığı Valencia’da, geç başlayan ve geç biten akşam yemeklerinin de sonucu olarak gece yaşamı geç başlıyor va sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Özellikle yaz aylarında Malvarrosa plajı çevresinde bulunan gece kulüpleri oldukça eğlenceli, Bilim ve Sanat Şehri çevresindeki şehrin en iyi gece kulübü olan L’Umbracle’da mojitonuzu yudumlayabilirsiniz. Diğer bir alternatif ise liman bölgesindeki barlar veya El Carmen’de bulunan bar ve kulüpler eğlenebilmen için her tarz müziği sunar.
© Copyright Kivanc Turkalp Photography, 2016-2023